20 تیر 1394 - 10:59
شناسه خبر: 2931
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران در گفتوگو با صدای اقتصاد عنوان کرد
استمرار ممنوعیت ورود کامیون ایرانی به عراق
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: برای صادرات کالا به عراق، کامیونهای ایرانی باید در مرز، منتظر کامیونهای عراقی باشند چرا که حمل کالای ایرانی در خاک این کشور، با انتقال کالا به کامیونهای عراقی انجام میشود.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران کاوه زرگران در گفتوگو با صدای اقتصاد، ضمن اعلام مطلب فوق افزود: این مساله مشکلاتی را برای فعالان اقتصادی و تجار ایرانی به وجود میآورد و در حوزههایی مانند صادرات مواد لبنی و بستنی این مشکل به دلیل ماهیت کالاهای صادراتی چند برابر میشود.
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه در گذشته تمایل طرف ایرانی برای ورود کامیونها به خاک عراق بیش از شرایط فعلی بود، افزود: متاسفانه هیچ گاه این هماهنگی ایجاد نشد و اخیرا، با توجه به ناامنیهایی که در عراق به وجود آمد، این تمایل نیز کم شده است و با وجود تعاملات سیاسی ایران و عراق، هنوز امکان ورود امن کامیون ایرانی به خاک عراق مهیا نشده است.
زرگران ادامه داد: به نظر میرسد این مساله با همه کاستیها، برای هر 2 کشور جا افتاده و در قراردادها و مذاکرات تجاری، به دلیل همین محدودیت، قیمت کالا برای تحویل در مرز تعیین میشود و دیگر تلاشی برای حل آن به صورت منطقی نمیشود.
وی معتقد است اگراین مساله تسهیل شود و کامیونهای ایرانی بتوانند تا مقصد، کالاها را حمل کنند شرایطی بهتری ایجاد میشود اما به نظر میرسد طرف عراقی، این شرایط را بیشتر میپسندد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: غالبا تجارت ایران در عراق، به جز برندهای بزرگ ایرانی که توانستهاند شبکه پخش مویرگی بزرگ در این کشور ایجاد کنند، با همکاری واسطههای عراقی انجام میشود و واسطهگران عراقی این وضعیت را بیشتر میپسندند و به دنبال ادامه دار شدن این وضعیت و کسب سود ناشی از آن هستند.
وی گفت: گرچه حمل پیوسته کالا به مقصد اصلی در خاک عراق میتواند اشتغال و ارزشافزوده بیشتری برای ایران به همراه داشته باشد ولی با توجه به ناامنیهای موجود در کشور عراق، نمیتوان به پایداری این اشتغال و خلق ارزشافزوده آن امیدوار بود.
زرگران اظهار کرد: بازار عراق هرچند بازار پررونقی است ولی نمیتوان اجرای شرایط تجاری، مطابق با شرایط تجارت بینالمللی را در این کشور انتظار داشت.
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران افزود: در حمل و نقل نیز، همانگونه که در مبادلات پولی شاهد هستیم، کارها با شرایطی متفاوت انجام میشود و تقریبا تولیدکنندگان و تجار ایرانی نیز توانستهاند با این شرایط کنار بیایند، هرچند باید برای بهتر شدن اوضاع هر دو طرف به خصوص طرف عراقی تلاش بیشتری کنند.